Workshops

Erik:
“De workshop van het Kickstart cafe heeft me doen inzien wat mijn verlangens zijn in het werk. Daardoor begrijp ik beter waarom ik doe wat ik eigenlijk doe en snap ik wat ik zoek in een nieuwe baan en in nieuwe uitdagingen. Nu ik op zoek ben naar een nieuwe baan leg ik die langs de ‘meetlat’ van het Kickstart café. Ik raad de workshop van het Kickstart cafe aan voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in wat zijn of haar drijfveren zijn.”

Ruud:
“De workshop heeft veel eigenschappen van mezelf nog eens bevestigd, maar ook nieuwe inzichten opgeleverd: zo had ik mezelf niet zo snel als ondernemer gezien, maar is het nu een optie die ik heel serieus aan het uitwerken ben. Daarnaast leverde het interessante inzichten op over in welke sectoren en type organisaties ik het beste presteer. Ik ga nu gerichter keuzes maken over mijn toekomstige baan en de resultaten zeker meenemen in het schrijven van een ondernemersplan & sollicitaties op een nieuwe functie. Nuttig, leerzaam en heel erg leuk!”

Sylvia:
”Bij Kickstart cafe vind ik de keuze voor de combinatie van de ‘tools’ om jezelf in kaart te brengen heel sterk. Daardoor kreeg ik een heel duidelijk beeld van wie ik ben, wat ik kan én wat ik leuk en belangrijk vind in mijn werk. Deze inzichten vervolgens met de groep koppelen aan mijn huidige baan en mogelijke andere banen leverden me een heel helder resultaat op.  En heel eerlijk… van tevoren was ik best een beetje terughoudend. Ik had al vaker allerlei loopbaan tests gedaan en was er niet heel veel wijzer van geworden. De opzet van de workshops, de combinatie van de tools, de professionele begeleiding van Ilene en Linda én het groepsproces waren voor mij een gouden combinatie.”

Individuele loopbaanbegeleiding

Anoniem:
“Het loopbaantraject heeft me heel veel inzichten opgeleverd. Voor het traject dacht ik mezelf goed te kennen, maar door het traject heb ik mezelf nog véél beter leren kennen. Tijdens de eerste sessies ben ik er achter gekomen wat ik leuk en niet vind in mijn huidige baan, wat voor werkomgeving het beste bij mij past, wat voor persoon ik ben en welke activiteiten in mijn privé leven ik ook in mijn werk terug kan laten komen. De twee sessies daarna zijn we dieper gaan kijken naar deze punten en hebben we een plan van aanpak opgezet hoe ik dingen kan gaan veranderen in mijn werk. Het grootste inzicht voor mij was welke werkomgeving het beste bij mij past. Ik raad dit iedereen aan! Het loopbaantraject geeft je zo veel inzichten en een aanpak waar je nu, maar ook later iets aan hebt.”

Trainingen

Renate:
‘Wij hebben de training van het Kickstart cafe ervaren als een leuke, maar zeker ook interessante dag. Niet alleen leer je jezelf, maar ook elkaar beter kennen. Het is heel handig om te weten welk menstype je collega’s zijn en waar ze blij van worden. Zo kun je elkaar beter begrijpen en waar nodig ondersteunen. We vonden het prettig dat het een heel afwissend programma was, waarin er voldoende variatie was tussen zelf dingen doen en met elkaar in gesprek zijn. Er zat voldoende tempo in.
Concreet levert het ons de volgende handvatten op:
1. Input voor de persoonlijke ontwikkelingsplannen (POP’s), waarin zowel de korte termijn, als de langere termijn ontwikkelingsdoelstellingen geformuleerd kunnen worden n.a.v. de informatie uit de training.
2. Naar aanleiding van een nieuw omschreven visie en daaraan gekoppelde activiteiten, gaan we binnen de teams en subteams zoveel mogelijk rekening houden in de taakverdeling met waar de mensen van hebben gezegd blij te worden. Ook wordt er  gekeken of de teamsamenstelling geoptimaliseerd kan worden, rekening houdend met de sterke kanten van de verschillende menstypen.
3. Als leidinggevende gebruik ik het naslagwerk over de menstypen en de wetenschap wie welk type is, om mijn teamleden zo passend mogelijk aan te sturen en te begeleiden.”