Ilene Krause

Nadat ik na mijn middelbare school niet goed wist welke kant ik op wilde, heb ik een aantal studies en opleidingen verkend. Geen van alle was het echt voor mij. Ik wilde heel graag iets doen dat bij zou dragen aan een betere wereld, maar niets sloot daar echt goed op aan. 

Na een aantal gestrande studie-pogingen besloot ik om een studie-pauze in te lassen en te gaan werken. Een aantal jaar later reflecteerde ik op mijn ervaringen en vond zo een antwoord vond op de vraag waar ik blij van word en ook bij kan dragen aan een betere wereld. Mijn ‘rode draad’: mensen en organisaties begeleiden in het helpen maken van keuzes die goed bij ze passen en ze te helpen deze te realiseren. Ik heb daarna een HBO opleiding HRM en een universitaire studie bij Bestuurskunde gevolgd, naast een fulltime baan in het werkveld. Dat bleek een intensieve maar goede formule te zijn, want werken en studeren tegelijk maakte voor mij het leerproces veel rijker. 

Na heel wat jaren gewerkt te hebben in HRM, merkte ik dat ik uit mijn jasje groeide. Ik wilde meer vrijheid om mijn eigen kleur en invulling te geven aan mijn werk. Midden in de crisis (eind 2010) was die wens niet meer te stuiten en gooide ik het roer om naar zelfstandig ondernemer. Ik zegde mijn baan op en ben in een school gestart met het begeleiden van pubers. In de puberteit gebeurt er zoveel met kinderen en moeten er belangrijke keuzes worden gemaakt. Daar kon ik mijn missie helemaal in leven.

Daarnaast zijn Linda en ik in 2018 het Kickstart cafe begonnen, waar we mensen en organisaties begeleiden in het maken van keuzes die leiden tot meer werkgeluk. Omdat we allebei hebben ervaren hoe belangrijk het is om te werken met plezier en allebei hebben geleerd hoe je keuzes kunt maken in die richting, delen we onze inzichten graag. We worden daar zelf enorm blij van en anderen ook! Daarbij realiseren we ons dat we zo meteen bijdragen aan een wereld waarin werken met plezier en vanuit je hart het nieuwe normaal is.